divendres, 1 de març del 2013

Galletes rissades


Avui us presentam una delícia amb la que us podreu llepar els dits: la recepta de les galletes rissades. Aquesta recepta és de les que passen de generació a generació, o sigui que seguiu amb la tradició.

Es poden fer o bé amb l'aprimador rallat o bé amb el motllet de galletes per a la màquina de capolar carn (tranquils, tenim tot el que heu de menester a Cas Forneret).

Ingredients

170 gr. de sucre
1 ou
400 gr. de farina de força
150 gr. de saïm
50 gr. de llet condensada
1 cullereta de sucre de vainilla
1 cullereta de llevadura de sobre


Elaboració

Batre l'ou i mesclar-ho amb el sucre. Quan estigui ben mesclat, anar afegint a poc a poc el saïm, la llet condensada, la vainilla en pols i la llevadura, de manera que es vagi mesclant tot molt bé. Una vegada estigui tot lligat, es va afegint la farina fins que quedi una pasta compacta i fàcil de manejar.

A partir d'aquí, amb l'aprimador rallat aprimam la pasta fins que tingui una gruixa d'uns 0.5 cm de gruixa aproximadament. I tallam la pasta amb rectangles (una possible mida seria 4.5 x 10 cm).

En el cas de que utilitzem la màquina amb l'adaptador, anirem tallant la pasta a la mida que ens agradi.

Posam sucre damunt les galetes. Posam paper de forn a la palangana, o bé l'untam amb una mica d'oli,  i ja podem col·locar-hi les galletes.

Les enfornam 15 minuts a 180ºC.

Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada