dissabte, 13 d’abril del 2013

La fusta i la Cuina, una bona combinació

La fusta i la cuina fan bones miques.


A la cuina hem de tenir cura dels utensilis que utilitzam per tal de no fer malbé olles i pelles però també, i més important encara, per a la nostra salut. 

Si utilitzam culleres, forquetes, pinces, pales,... de fusta aconseguim no ratllar olles i pelles, però també milloram i potenciam el sabor dels cuinats. A més, amb una cullera de fusta no et cremes! 

A Cas Forneret tenim molts d'estris de fusta per a la cuina, d'alguns molt actuals. Us els presentam:


Culleres, forquetes, giradores, pales. Tant per fregir com per cuinar aguiats, sopes, woks. 
No canvien el sabor del que cuines i, a més, no transmet la calor, per tant la pots deixar dins l'olla que quan l'agafis no cremarà. I el millor, si vols tastar com queda de bo, tampoc et cremarà.

Cuiners com l'Arguiñano les fan servir sempre a la seva cuina.



Altres utensilis de fusta:
El destapador de llaunes, amb aquest no et fas mal als dits i no es romp l'anella.
La cullereta de mel, no fa malbé la mel i és una manera còmoda de servir-la.
El mesurador d'espaguetti, així saps quina quantitat has de posar per no fer-ne massa poc ni massa molt.
L'espremedor de llimones i taronges, les deixa sense gens de suc!
Amb la pala de fer creps et quedaran primetes i delicioses.



Llaurador.
Amb aquest llaurador podràs mesurar sense necessitat d'utilitzar la balança els ingredients que necessites per a cuinar o fer pastissos.
Mesura: 1 ració d'arròs, 50 gr. de farina, 75gr. de sucre. 











Pinces i palanganes.
Amb aquestes pinces pots fer de tot: remenar i girar el menjar que fregeixes o torres; però també per servir, per mesclar les amanides i servir-les.
I amb la palangana, a més de servir la picadeta de formatge, cuixot, sobrassada, ara hi pots servir les amanides. Què no ho sabies?  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada